Lähialue-esittely

Tekemistä vieraanamme

Kalastus ja etenkin lohen kalastus on meidän ykkösjuttumme! Varsinkin kiivaimman lohisesongin ulkopuolella asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus myös muihin aktiviteetteihin jotka liittyvät luontoon ja lähiympäristöön.

Lapinkoskelta on 1,5 tunnin ajomatka Rovaniemen Joulupukin kylään. 1 tunti Ranuan eläintarhaan, täällä viihtyy koko perhe!

45 minuutin ajomatka Kemiin, jossa pääset tutustumaan lumilinnaan, jäänmurtaja Sampoon tai voit vaikkapa lähteä kelkkasafarille!

Vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Lapinkoskelta löytyy Lohirannan ravintola
(avoinna päivittäin 1.6.-31.8., muina aikoina tilauksesta, vain ryhmille).

Autolla pääset helposti myös läheisille huskytilalle, kotieläintarhaan tai vaikkapa porotilalle.

Simonkylän museotie jokisuun museoineen mahdollistaa kävijoille tutustumisen aitoon talonpoikaiskulttuuriin. www.simonkyla.fi

Lapinkosken alue on myös loistava tukikohta, jos haluat vierailla martinmoaapan suonsuojelualueella retkeilemässä, kalastamassa tai tutustumassa alueen linnustoon. Verkkokaupastamme voit vuokrata vaikkapa sit-on-top kalastuskajakit jotka kulkevat farmarimallisen auton perässä jokisuulle tai läheiselle Martimonjärvelle. www.martimoaapa.com

HUOM! Lohenkalastuksen saa aloittaa kun jäät ovat sulaneet

Alue-esittely

Simonjoen Lohiranta-ravintola (1,4 km)

Lohirannan ravintola on kesäaikaan auki ja palvelee myös Lapinkosken kalastajia ja matkailijoita. Lohirannan Louhelankarin kalastusalue on mahdollista varata myös Lapinkosken asiakkaiden käyttöön.

Martimojärvi (4,5 km)

Alue on mitä parhain retkeilyyn ja vaellukseen ympäri vuoden. Alueelta löytyy tulipaikkoja ja hyvät reitistöt liikkumiseen. Martimojärvellä voit liikkua ja kalastaa vuokrakajakein tai rannalla. Lisää tietoa löydät www.martimoaapa.com

Jokisuu & Simonkylä (22 km)

Upea päiväretkikohde ahvenen ja suurhauen kalastukseen löytyy myös jokisuun alueelta. Parhaiten kalastus onnistuu veneellä tai kalastuskajakein. Simosta ja Simonkylästä löydät myös muita mukavia käyntikohteita lomallesi, lisää www.simonkylä.fi

Kivalot ja Kivalon autiotupa (25 km)

Kivalon autiotupa löytyy uniikilta paikalta Kivaloiden Keski-Penikan laelta keskeltä rakkakivikkoa. Pihapiiristä löytyy retkeilijöille 4 hengen tupa, käymälä ja näkötorni.

Kemijoki, Tervola (45 km)

Jos lohen, harjuksen tai ahvenen kalastus riitää, miten olisi hauen tai kuhan kalastusta Kemijoella? Kemijoen Tervolan kunnan alueelta, päivämatkan päässä Lapinkoskelta löydät upeita käyntikohteita kalastukseen Kemijoella

Kemi, Lumilinna ja Jäänmurtaja Sampo (50 km)

Lumen ja jään elämyksiä ympäri vuoden. Kesällä sataman ranta on mukava päiväreissukohde rantamakasiineineen ja ravintoloineen.

Oijärvi, Ii (52 km)

Suurhauista ja isoista ahvenista tunnettu Oijärvi on matala, noin 12 km pitkä järvi Iin kunnan puolella. Loistava päiväkohde venekalastukseen.

Ranua Zoo (66 km)

Arktisten eläinten eläintarhassa Ranuan eläinpuistosta löydät noin 50 eri eläinlajia ja 150 eläintä.

Tornionjoki (92 km)

Tornionjoki  soveltuu upeasti etenkin lohen soutu-uisteluun joen miedosti virtaamilla suvanto- ja nivaosuuksilla. Lapinkosken verkkokaupasta voit vuokrata kalastukseen parhaiten soveltuvat veneet ja välineet sekä opaspalvelut myös Torniojoelle.

Napapiiri ja Joulupukin Pajakylä (114 km)

Joulupukin virallinen osoite löytyy napapiiriltä Rovaniemeltä! Joulupukin kylä on auki kesällä ja talvella.

Jokisuu / Merialue

Jokisuun edessä avautuva saaristo tarjoaa lukemattomia kohteita ahvenen ja suurhauenkalastukseen. Vuokraa vene tai kanootti ja lähde tutustumaan. Oppaan kanssa tai omatoimisesti!

+ Simonkylä

Simonkylä jokisuulla sodan melskeiltä säilynyt peräpohjalainen kylä, jonka läpi kulkee 1600 -luvulla rakennettu, nykyinen Museotie. Museotie tarjoaa oivallisen mahdollisuuden tutustua peräpohjalaiseen kulttuurimaisemaan. Lisätietoa www.simonkyla.fi

Pohjoinen & Eteläinen Mertakoski

Suosittu lohen kalastuskohde aivan kauden alkuvaiheessa touko – kesäkuun taitteessa.

Vähä- & Iso-Petäjä

Ensimmäisiä asentokaloja alkaa löytymään näiltä korkeuksilta.

Harsukoski

Kevättulvan jälkeen ensimmäisiä koskiosuuksia, jossa on mahdollista tavoittaa isoakin asentokalaa. Kalastusta kannattaa kokeilla myös kosken yläpuolisella alueella.

Saukkokoski

Saukkokoski on upea kalastuskohde, jossa on monipuolinen virtaama alaosaan taittuvan mutkan ansiosta.

Pohjoinen ja Eteläinen Hömmönkoski

Suosittu kalastuskohde perhokalastukseen rannalta tai esim. oppaan kanssa veneellä. Loistava kohde kesäkuun alusta aina elokuun loppuun. Alueella on tulipaikka.

Louhenlankarin seutu

Simojoen Lohirannan Louhelankarilla kalastaminen on mahdollista myös Lapinkosken asiakkaille. Kysy lisää asiakaspalvelustamme info@lapinkoski.fi

Lapinkoski Oy

Lapinkoski on kevyesti virtaava, erityisesti lohen ja harjuksen perhokalastukseen upeasti soveltuva kohde. Lapinkoskelta löydät myös majoituksen suoraan parhailla ottipaikoilla. Lapinkoski toimii tukikohtanasi myös muille lähialueiden kalastuskohteille.
Lisää www.lapinkoski.fi

Alatalonkari

Lyhyen koskiosuuden jälkeen pitkä nivamainen liuku. Alue on mahdollista kalastaa oppaan kanssa esim. soutaen.

Sankakoski

Monipuolinen virta perhovälinein sekä virvelivälinein kalastukseen.

Mötykoski

Vesitilanteesta riippuen suosittu kalastuskohde josta löytyy myös yleinen laavu päiväretkiä varten.

Huom!
Osa tämän kalastusalueen paikoista on kalastettavissa vain veneellä oppaan kanssa. Tarkemmat tiedot: www.lapinkoski.fi

Muut tunnetut kalastuskohteet:

Kemijoki (Tervola) – 45 km päässä Lapinkoskelta

Torniojoki (Kukkola) – 92 km päässä Lapinkoskelta

Simojärvi – 108 km päässä Lapinkoskelta

Iijoki – 65 km päässä Lapinkoskelta

Oijärvi – 53 km päässä Lapinkoskelta

Lapinkosken Kalastus- ja virkistysalue - Tukikohtasi kalastukseen, retkeilyyn ja metsästykseen

Laajalta kuuden hehtaarin alueelta löydät 400 metriä pitkän Lapinkosken kalastusalueen, tasokkaat hirsimökit, rantasaunan, maisemakodan sekä tulipaikan ja veneenlaskupaikan. Kehitämme aluetta pikkuhiljaa asiakkaidemme toiveiden mukaiseksi. Tervetuloa viihtymään luonnon helmaan!

Kalastus

Lapinkosken kalastus- ja virkistysalue toimii tukikohtanasi erilaisille luontoaktiviteeteille. Edestäsi aukeaa yksi Simojoen parhaimmista lohen kalastuspaikoista Lapinkoski. Lähistöltä löydät lukemattoman määrän myös muita hienoja käyntikohteita kalastukseen ja muuhun retkeilyyn liittyen. Tutustu omatoimisesti tai ammattioppaidemme avulla.

Lohen kalastus on sallittua 1.6 .- 31.8 välisenä aikana. Muina aikoina lohenkalastus on ehdottomasti kiellettyä. Muiden kalalajien kalastus kuten harjuksen, ahvenen tai hauen kalastus on sallittu laajemmin. Tarkista ajantasaisin tieto kalastusrajoituksista www.lapinkoski.fi tai +358 45 332 7932. Myös kalastonhoitomaksu tulee olla suoritettu. Valvontaa alueella suorittaa Metsähallituksen ja Rajavartioston henkilö, sekä paikalliset kalastuksen valvojat. Suosittelemme, että syksyllä kutualueilla ei kahlattaisi. Näin varmistetaan lohelle onnistunut kutuvuosi.

Lohen rauhoitusaikana suosittelemme väkäsettömän 1-haarakoukun käyttöä. Muistathan tehdä saalisilmoituksen meille numeroon 045 332 7932 tai info@lapinkoski.fi. Ylläpidämme tärkeää Simojoen lohen saalistilastoa. Ilmoittamalla osallistut samalla upeiden palkintojen arvontaan. Vapautetuista kaloista riittävä mittatieto. Kalastusalueemme on ensisijaisesti suunnattu perhokalastukseen. Myös virvelivälinein kalastus on sallittua.

Verkkokauppamme (shop.lapinkoski.fi)

Verkkokaupastamme voit vuokrata erityisesti lohensoutuun suunnitellun 2-hengen kalastuskanootin tai ahvenen ja hauen kalastukseen kalastuskajakit. Esim. viereinen Koukkusuvanto, Martimojärvi ja Simojokisuu ovat upeita paikkoja kajakkikalastukseen.

Asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus myös ammattitaitoisen kalastus- ja eräoppaan palveluihin. Oppaan avulla tekniikat ja paikat tulevat tutuiksi kerralla. Kysy asiakaspalvelustamme lisää 045 332 7932 tai info@lapinkoski.fi

Mökit

Tasokkaat mökkimme palvelevat vieraitamme läpi vuoden. Mökin, saunan ja maisemakodan voit varata helposti verkkokaupastamme. Kirjautuessasi sisään mökkiin, löydät tarkemmat ohjeet majoittumiseen.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty sisätiloissa! Sisääntuloalueelta löydät jäteastiat. Huolehdithan muutenkin ympäristöstä, äläkä roskaa.

Huomioi!

Huomioithan että alueemme on käytössä mökkivarauksen tehneille asiakkaillemme. Voit varata mökin, saunan, opaspalvelun sekä välineet osoitteessa www.lapinkoski.fi. Alueemme on mahdollista vuokrata kokonaan yksityiskäyttöön. Soveltuu upeasti 4-12 hengen ryhmälle.

Scroll to Top