Kalastus Simojoella

Simojoki on yksi harvoista vapaasti virtaavista joista Pohjois-Euroopassa, jossa on oma ainutlaatuinen lohikanta ja joki on valjastamaton ja luonnontilainen. Joen kokoon nähden lohikannan koko on varsin mukavalla tasolla, sillä jokeen nousee vuosittain tuhansia lohia. Lisäksi Simojoella on oma ainutlaatuinen harjuskanta. Jokisuu ja lähijärvet ovat myös tunnettuja suurhauki- ja ahvenkohteita. Toivomme, että vieraanamme osallistut kalakantojen hyvinvoinnin edistämiseen. Olemme keränneet tähän alle muutamia tärkeitä asioita liittyen kalastukseen Simojoella ja lähiympäristössä. Huomioithan, että kalastusohjeet ja säännöt saattavat muuttua. Tarkista aina ajantasaisin tieto asiakaspalvelustamme!!

Kesällä 15. kesäkuuta–31. elokuuta Simojoella on jokaviikkoinen 24 tunnin rauhoitusaika, jolloin kaikenlainen kalastaminen on kiellettyä. Rauhoitusaika alkaa maanantaisin kello 19.00 ja päättyy tiistaisin kello 19.00. Lähialueen vesistöistä löytyy kyllä aktiiviselle kalastajalle tekemistä rauhoituspäivänäkin 😉

Lohen kalastus on sallittua keväällä heti jäiden lähdettyä ja päättyy 31.8. Syksyllä lohenkalastus on ehdottomasti kiellettyä. Muiden
kalalajien kalastus kuten harjuksen, ahvenen tai hauen kalastus on sallittu laajemmin ja etenkin syksy on upeaa aikaa harjuksen ja suurhauen kalastukseen. Tarkista aina ajantasaisin tieto asiakaspalvelustamme.

Luvan ostaminen onnistuu kauttamme, Lohirannan ravintolasta tai eräluvat.fi sivustolta. Tarvitset virtavesiluvan ja myös valtion kalastonhoitomaksu tulee olla suoritettu. Alueen kalastusvalvontaa suorittaa Metsähallitus sekä paikallinen kalastusvalvonta ja poliisi.

Suosittelemme, että alkusyksystä kutualueilla ei kahlattaisi. Näin varmistetaan lohelle onnistunut kutuvuosi.

Lohen rauhoitusaikana suosittelemme väkäsettömän 1-haarakoukun käyttöä.

Muistathan tehdä saalisilmoituksen meille. Ylläpidämme tärkeää Simojoen lohen saalistilastoa. Ilmoittamalla saaliista osallistut samalla upeiden palkintojen arvontaan. Vapautetuista kaloista riittää mittatieto!

Kalastusalueemme on suunnattu perhokalastukseen, mutta myös virvelivälinein kalastus on sallittua. Oppaan kanssa kalastus onnistuu myös veneestä perholla, virvelillä tai soutukalastaen. Oppaan voit varata verkkokaupastamme tai vaikkapa info@lapinkoski.fi

Käytä haavia, älä nostokoukkua kalan nostamiseen. Kun olet väsyttänyt kalan kunnolla, lohen onnistuu rantauttaa myös käsin ottamalla pyrstön juuresta kiinni. Tällöin voit aina päättää otatko kalan eräksi vai päästätkö sen takaisin. Huolehditaan yhdessä hyvinvoivista kalakannoista!

Asiakkaanamme sinulla on mahdollisuus myös ammattitaitoisen kalastusoppaan palveluihin. Lapinkosken oppaina toimii eri kalastustyylien ammattilaiset. Oppaan avulla tekniikat ja paikat tulevat tutuiksi kerralla. Kysy asiakaspalvelustamme lisää info@lapinkoski.fi tai 0503643942.

Lapinkoski Oy on aktiivisesti mukana keräämässä varoja Simojoen valuma-alueiden kunnostamistoimenpiteisiin. Verkkokaupastamme löydät tuotteita, joiden tuotto ohjautuu ”korvamerkittynä” suoraan Simojoen lohen hyväksi. Toiminnan takana kanssamme on WWF. Jos olet kiinnostunut tukemaan vaelluskalakantojemme ja puhtaiden virtavesien hyvinvointia, ota meihin yhteyttä info@lapinkoski.fi niin kerromme lisää mahdollisuuksista tukea toimintaa.

Scroll to Top